logo

yoghurt Kaasdoek
 
 

kaasdoekJe kan het niet gekker bedenken of liever gezegd verwarrender dan een kaasdoek. Wat is er aan de hand? Nou deze heeft nogal vele namen... te veel!

Kaasdoek, passeerdoek, neteldoek, passeerzeef, notenmelkzak en zeefdoek

pffffff, kan het nog gekker?
Zullen we het maar gewoon op een kaasdoek houden?

Bij yoghurt maken heb je geen kaasdoek nodig, maar wel als je hele dikke yoghurt gaat maken, de zogehete hangop, ook wel bekend als Griekse yoghurt die je in de super koopt. Of je gaat er je eigen nepmelk mee maken of kaas, dan is zo'n kaasdoek heel handig.
En om het je nog makkelijker te maken... Ze zijn er in verschillende maten, verschillende kleuren en niet onbelangrijk... in verschillende prijzen. Ook nog heb je fijne kaasdoeken en grof mazige doeken.

Maar er was er eentje die er voor mij uitsprong en dat was een fijne kaasdoek in de vorm van een zak (bol.com). Geen gezeik meer met knopies leggen om het te kunnen ophangen en al dat geklieder. Gewoon touwtje aantrekken en je kan hem zo ophangen of gewoon in de vergiet laten leggen.
Pas wel op in de zomermaanden, want 10 miljoen andere enge beestjes zoals vliegjes lusten dit ook wel. En aangezien het beter is om het niet in de koelkast te zetten omdat het op kamertemperatuur moet geschieden, doe een deksel op de kom of dek het af met folie.

 
 
yoghurt
home
home