logo

yoghurt Waarschuwing!
 
 

Zelf yoghurt maken is natuurlijk leuk en het is dan ook een genot als je het zelf mag opsmikkelen, want je bent gewoon trots op wat jij gemaakt hebt.
Met yoghurt kan je heel veel lekkere dingen maken dan alleen een toetje. Wat dacht je van lekkere gezond ijs, sausjes of lekker in pannenkoeken in plaats van melk. Aardappelpuree maken met yoghurt in plaats van boter en melk. Een lekker sausje voor het vlees en aardappelen in plaats van jus.
Kortom... Je kan heel veel leuke en lekkere dingen maken met yoghurt en het is nog eens veel gezonder dan mayonaise.

Maar al deze leuke en lekkere dingen met yoghurt is er natuurlijk ook een keerzijde die op de loer ligt, en dat is bederf.

De yoghurt die jij in de winkel koopt zitten verdikkingsmiddelen, stabilisatoren en zuursel in om het langer goed te houden. En omdat jij zelf yoghurt gaat maken zit dat er niet in en dat houdt ook in dat het sneller bederft. Daarom is deze waarschuwing wel op z'n plaats, want als jou yoghurt vreemd ruikt of er vreemd uitziet, dan kan je het beter weggooien.
Natuurlijk ziet jou yoghurt er anders uit dan die in de winkel en er kan een laagje wei* opliggen, maar dat is heel normaal.

Wil je het op safe spelen, bewaar de yoghurt niet langer dan 5 dagen.

* Wei is een waterachtige vloeibare substantie die je absoluut niet moet weggooien! Hier zitten juist heel veel pitamientjes in die heel goed zijn voor jou Goddelijk lichaampje. Gewoon er lekker door roeren.

 
 
yoghurt
home
home