logo

yoghurt Wei
 
 

Hij, zij, jij, wei? Nee niet in dit verband en ook niet wei waar de koetjes in grazen, maar wei van de yoghurt! Maar wat is wei... Op internet lees je heel vaak dat je het gewoon moet weggooien. Dit is het domste wat je kan doen! Lees hier alles over.

Wei is dat laagje 'water' wat bovenop de yoghurt drijft.
Dit zijn stoffen uit de melk die heel veel vitamines, zoals vitamines uit de b-groepen, wei-eiwit, melksuiker en mineralen. Dit bevat ook nauwelijks vet. Het bevat ook de hoogste biologische waarde van proteines.
Wist je dat het ook een grondstof is voor frisdrank zoals Rivella? Het wordt ook als smaakmaker gebruikt voor light-producten en ook als bestanddeel in babyvoeding. En we zijn er nog niet hoor... In Scandinavie wordt er zelfs weikaas van gemaakt en in Italie ricotta.

Wei ontstaat ook bij kaasmaken. Daar hou je meer wei van over. Heerlijk voor in de zomermaanden en super gezond drankje. Pureer er vruchtjes doorheen en je zal verbaast staan, of zitten hoe lekker dat is.

En dit gezonde 'water' wil jij dan weggooien? Gewoon lekker opdrinken!

 
 
yoghurt
home
home